Zandstralen en lakwerk in eigen atelier

Zandstralen: een nieuwe look voor uw interieur!

 • Uw interieur een nieuwe, eigentijdse look geven?
 • Uw oude eiken keuken laten renoveren?
 • Eiken balken een grondige opknapbeurt geven?
 • Uw oude houten trap een nieuw leven geven?

Lembrechts is uw specialist zandstralen:

 • meubels
 • trappen
 • houten en eiken balken
 • ramen
 • deuren
 • keukens

Zandstralen van keukens, trappen, balken, meubels en deuren

U wilt uw oude, donkere eiken keuken een eigentijdse, lichte, naturelle look geven? U bent aan het renoveren en die oude eiken balken kunnen wel wat opknapwerk gebruiken? Uw oude trap heeft zijn beste tijd gehad, al is het hout nog in prima staat? Wij zandstralen uw oude meubels, keuken, trap, houten balken,.. Afwerken doen we met de finish die u het mooist vindt: beitsen en vernissen, lakken of ceruseren. Het resultaat is prachtig: uw hout komt terug tot leven.

Uw keuken, meubels, trap, ramen, deuren laten zandstralen?

Bel 03 311 57 96 of mail Lembrechts vandaag nog voor uw gratis offerte.

Keukens zandstralen en keukenrenovatie

Lembrechts is uw specialist in keukenrenovatie. Heeft u een verouderde houten keuken? Maar is het binnenwerk nog prima? Dan kunt u zich heel wat moeite en geld besparen door uw keuken te laten renoveren. Zo hoeft u geen compleet nieuwe keuken in huis te halen.

Hoe gaan we te werk? We demonteren uw keukenkasten, kroonlijsten en lichtlijsten en zandstralen die in ons atelier. De fronten van de kasten en de vaste zijpanelen – zaken die we dus niet kunnen demonteren – werken we af met eikfineer die ook gezandstraald en afgewerkt is … en dus dezelfde look heeft als uw gezandstraalde keukenkasten en kroonlijsten.

Trap zandstralen

Uw trap zandstralen we ter plekke. Wij beschermen uw woonruimte of traphal zo goed mogelijk. We plakken alle deuren af. Uw muren beschermen we tot twee meter hoogte met protectiekarton, een heel stevig karton dat uw muur vrijwaart van beschadiging. Als uw trap gezandstraald is, werken we hem af met een beits en vernis of lak. En daarna ruimen we alles netjes op. Optimaal comfort met een schitterend resultaat!

Trap NA zandstralen & lakwerken
Balken NA zandstralen

Eiken en houten balken zandstralen

Ook uw houten balken zandstralen we ter plekke in uw woning. We gaan op dezelfde manier te werk als bij het zandstralen van een trap. We plakken alle deuren af zodat het stof zich niet door heel uw huis verspreidt. Daarna brengen we op de muren beschermend protectiekarton aan. We zandstralen uw balken en werken ze af met de techniek van uw keuze: beitsen en vernissen of lakken.

Meubels VOOR & NA zandstralen

Meubels en kasten Glasparelstralen in eigen straalatelier

Ook meubels en kasten zandstralen we – net zoals deuren – in ons eigen atelier. In tegenstelling tot wat het woord ‘zandstralen’ zegt, stralen we met ultrafijne glasparels in onze straalcabine. Met die glasparels verwijderen we onder lage druk de oude vernislaag of verflaag. Zo brengen we de originele materialen weer naar boven. Onze techniek glasparelstralen is de meest verfijnde techniek voor meubelrenovatie.

Deur NA zandstralen & lakken deurkader

Deuren een nieuwe look geven

Deuren zandstralen en duurzaam afwerken is geen enkel probleem.
Geen paniek; deuren worden niet ter plaatse gestraald!
De deurbladen en indien gewenst de deurkaders worden gedemonteerd en gemonteerd door onze eigen, ervaren schrijnwerkers. Het stralen en afwerken gebeurt in ons eigen atelier. Op deze manier ondervindt u geen hinder!
Een mooi en strak alternatief is het deurblad stralen & afwerken en de deurkaders lakken in een bijpassende kleur aan de muren, dit geeft een moderne look aan de deuren.

Afwerking in onze lakkerij met droogkamer

Uiteindelijk werken we uw gezandstraalde meubels, (keuken)deuren in onze eigen lakkerij af met een speciale lak of vernis die bestaat uit twee componenten. Dat maakt onze lak ijzersterk, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. U hoeft het houtwerk niet jaarlijks te behandelen of een speciale manier te onderhouden. Uw gezandstraalde meubels en deuren blijven er jaren zo goed uitzien. U kiest zelf het type afwerking:

 • beitsen en vernissen
 • lakken
 • ceruseren

We zetten steeds een staal op uw eigen meubel zodat u vooraf precies weet hoe het eindresultaat eruit zal zien.

lakkerei met droogkamer

Prijs zandstralen

Wat kost het om uw trap, houten balken, keuken of ander meubel te laten zandstralen? Een eerlijke prijs! Daarom komen we altijd ter plaatse kijken en opmeten voor we u een gedetailleerde offerte bezorgen. Een offerte is bij Lembrechts trouwens altijd gratis en vrijblijvend.

Eiken balken NA zandstralen

Zorgeloos uw houtwerk laten zandstralen?

Bel 03 311 57 96 of mail Lembrechts vandaag nog voor uw vrijblijvende offerte.